Aseyte

Hualdo Malikânesi - Tagus Nehri Kıyısında Bir Lezzet Cenneti

Hualdo Malikânesi, İspanya Toledo’nun kalbinde, Tagus Nehri’nin kıyısında yer alan kocaman bir çiftlik. Ama burası sadece bir çiftlik değil, aynı zamanda zeytin ağaçlarının, fıstıkların, otların ve rengarenk çiçeklerin bir arada yaşadığı doğal bir cennet.
Hualdo ekibi de bu cennette, özenle seçilen zeytinlerden en lezzetli zeytinyağını üretiyor. Amaç, doğanın bize sunduğu bu güzellikleri en doğal haliyle sofralarınıza taşımak.

Her Yudumda Doğanın Tadı

Hualdo’da yapılan her işin merkezinde, zeytinin o eşsiz lezzetini sizinle paylaşma isteği var.
Tarladaki her dalından, yağhanedeki her damlasına kadar, zeytin ağaçlarının bize emanet ettiği o güzellik korunuyor. Böylece siz de sofralarınızda, doğanın tüm lezzetini hissedebilirsiniz.

Zeytinlikler

Hualdo’da yıl boyunca mahsulün kapsamlı bir takibi yapılıyor. Zeytin ağaçlarının büyümesinin, sıhhi durumunun, toprağın yönetiminin ve meyvenin gelişiminin tüm aşamaları sıkı kontrol altında tutuluyor.
Damla sulama veya fertirrigation gibi en modern yetiştirme teknikleri kullanılıyor. Zeytin bahçesinin genişlemesine rağmen, zeytin ağaçlarından en iyi şekilde yararlanmak için her bir araziye ayrı özen gösteriliyor.

Hasat Zamanı

Olgunlaşmanın izlenmesi ve sürekli gözlem ve kazanılan deneyim sayesinde, farklı çeşitlerin ve zeytinliklerin hasat edilmesi için en uygun zamana karar veriliyor. Bu, Ekim ve Kasım ayları arasında gerçekleşiyor.
Erken hasat, zeytinyağı üretiminde önemli bir miktar düşüşü anlamına geliyor, ancak arazinin potansiyelini gösteren çok daha aromatik ve etkileyici yağlar elde edilmesini sağlıyor.

Zeytinyağı Üretimi

Zeytinin toplanmasından zeytinyağının ambalajlanmasına kadar tüm süreçler, en yeni teknolojilerle donatılmış ve en yüksek verimi alabilmek için titizlikle planlanıyor.
Zeytinlerin taptaze kalması için değirmenler ağaçların hemen dibinde yer alıyor ve böylece zeytinler hızlıca işleme alanına taşınıyor.
Toplama işleminden sonraki altı saat içinde zeytinler işlenmeye başlanıyor, bu sayede bozulma riski en aza indiriliyor.
Ayrıca, zeytinin en doğal lezzetini koruyabilmek için, ekstraksiyon sürecinde sıcaklığı 25ºC’nin altında tutuluyor.

Depolama

Zeytinyağları sipariş geldikçe şişeleniyor.Bu sayede yağ en iyi koşullarda muhafaza ediliyor.
Yağ, yıl boyunca 18-22ºC arasında sabit bir sıcaklıkta, inert paslanmaz çelik tanklarda saklanıyor ve tüm özelliklerini en üst düzeyde koruyor.