Bu yağı tadarken gözlerinizi kapatın ve kendinizi yüzyıllardır İspanya’nın Toledo bölgesinde yaşayan Cornicabra (Keçi Boynuzu) zeytinliklerinin arasında yürürken bulacaksınız.
Kendine has özellikleri olan bu bölgede yetişen Cornicabra’da, zeytin ağaçları etrafındaki toprağın, coğrafyayı sarıp sarmalayan güneşin ve Toledo’nun yüzyıllar boyu devam eden yetiştirme geleneklerinin zeytinde vücut bulmuş halini ruhunuzda hissedeceksiniz.
Zeytinin Özellikleri
Cornicabra, herhangi bir zeytin olmanın çok ötesinde, asırlık yetiştirme yöntemlerinin mirası ile İspanyol kültürüne derinden bağlıdır.
Kendine özgü, boynuz benzeri şekliyle bilinen bu geleneksel zeytin, zengin besleyici nitelikleriyle oldukça ünlü. Yoğun tadını korumak için genellikle olgunluğunun zirvesinde hasat ediliyor.
Elde edilen yağ, yeşil tonlarla altın rengindedir ve hem acılık ve baharat dengesi hem de ince tatlı tonları ile güçlü, meyvemsi bir lezzet sunuyor.
Tadım
Bu yağdaki antioksidanlar, ona yeşil yaprak ve elma gibi taze aromalar kazandırıyor. Bu aromalar, belirgin acı ve baharatlı tatlarla mükemmel bir uyum içinde birleşiyor. Cornicabra, karakter dolu ve zaman içinde kalitesini koruyan bir zeytinyağıdır.
Yemek Eşleştirmesi
Cornicabra çeşidinin tipik kalıcılığı, sulu yemekleri, pilavı, makarnayı ve sebzeli pizzaları zenginleştirir.
Kızartmalar, kuzu eti ve güveçlerle mükemmel uyum sağlar. Sebze barbekülerinde, özellikle enginar, patlıcan, kabak veya hindiba yaprakları veya su teresi bazlı salatalarda deneyin.
Mousse ve coulant gibi yoğun çikolata tatlıları üzerinde bile nefis!